Groots besparen met de Nitroheat

Door gebruik te maken van een innovatief systeem spuit Autoschade Herstel Roos uit Alkmaar sinds kort met pure, verwarmde stikstof, in plaats van normale perslucht. Dit innovatieve systeem is geleverd door MSH equipment en draagt de naam Nitroheat.

Met de verwarming bereikt de stikstof de ideale temperatuur voor het spuiten, waardoor de verwerking van de lak veel beter is, de eindkwaliteit optimaal en problemen zoals condensatie worden voorkomen. De kwaliteit van het spuitwerk is veel hoger: meer glans, geen sinaasappeleffect en een betere lakstand, vooral bij metallic lakken. Behalve een lakbesparing is ook een tijdsbesparing van minimaal twintig procent mogelijk door snellere doorgangen (door de hogere temperatuur droogt de lak sneller).

Björn Klaver en Ruud Stam van Autoschade Herstel Roos zagen de voordelen van Nitroheat en rekenden uit of het voor hun bedrijf financieel een interessante investering zou zijn. Björn: “Lak is duur. We zijn in het verleden van lakleverancier gewisseld, waarna we een stijging van de lakkosten zagen. We hebben echter ook een hogere doorloopsnelheid en minder kwaliteitsproblemen, dus op snelheid en kwaliteit verdienen we die dure lak terug. Wij kopen per jaar voor zo’n 65.000 euro aan lak in, dus een besparing van vijftien procent op dat bedrag is interessant.”

 

Besparing zichtbaar in BASF verbruiksmonitor

Met behulp van de BASF verbruiksmonitor is bij Autoschade Roos een vergelijk getrokken tussen de kosten voordat de Nitroheat gebruikt werd en de kosten nadat de Nitroheat is geplaatst. Ondanks een stijging van het spuitwerk, is een kostenbesparing van 22,5% gemeten aan lakbesparing. Er wordt dus 22,5% minder lak verbruikt, ondanks een toename in het aantal spuitklussen.

Bekijk hier het gehele artikel, geplaatst in AMT Extra in juni 2015

Contact

Adam Smithweg 1
1689 ZW ZWAAG

 

T: 0228-561100
E: info@msh-equipment.nl

Bel mij terug:

Assortiment

Prijzen zijn exclusief BTW Copyright 2021 - MSH Equipment