Beter, sneller, goedkoper en milieuvriendelijker spuitwerk met de Nitroheat

Na een testperiode van een aantal maanden bij verschillende klanten, heeft MSH equipment uit Zwaagdijk Oost onlangs de Nitroheat gelanceerd. De Nitroheat is een revolutionaire machine voor het spuiten van verf. De resultaten van de conventionele manier van spuiten (met perslucht) worden in alle opzichten verpulverd door de resultaten van de Nitroheat, waar met stikstof gewerkt wordt.

Besparing op tijd, kosten en milieubelasting

De Nitroheat wordt aangesloten op het bestaande persluchtsysteem. Via een membraan wordt stikstof gescheiden van de andere elementen, hierdoor bestaat de uitstroom uit pure stikstofmoleculen. Het grote voordeel van stikstof is dat het bewegingsloos is, terwijl perslucht vol wervelingen zit. Hierdoor is de transport efficiëntie van de lak met stikstof veel beter en is er veel minder overspray. Zodoende wordt een enorme besparing van 15 tot 35 procent op (dure) lak gerealiseerd.

Door het gebruik van het verwarmingselement van de Nitroheat en een verwarmde slang, wordt tevens de droogtijd van de verf met zo’n 20% tot 30% verlaagd. Daarnaast zorgt de verwarmde stikstof voor een veel mooier spuitresultaat en is het zogenaamde sinaasappeleffect verleden tijd. Uw spuitwerk wordt dus niet enkel goedkoper en sneller, maar ook de kwaliteit er van wordt beter!Geen grote verbouwing nodig

Doordat de Nitroheat aangesloten wordt op het bestaande persluchtsysteem is er geen grote aanpassing nodig van uw spuitcabine. Op de verfspuiten hoeven geen aanpassingen te worden gedaan. De Nitroheat wordt vakkundig geplaatst, u heeft van het installeren nauwelijks hinder.

Daarnaast kunnen er 3 spuiters tegelijk gebruik maken van de Nitroheat, waardoor u niet voor elke spuitcabine een aparte Nitroheat nodig heeft.

Uitvoerig getest

De Nitroheat is door het afgelopen jaar door een viertal bedrijven uitvoerig getest. Hierdoor is het systeem getest met verschillende soorten verf en combinaties van aantal cabines.

  • Autoschade Roos in Alkmaar gebruikt de Nitroheat in 1 cabine en werkt met BASF
  • Schadenet Beverkoog in Alkmaar gebruikt de Nitroheat in 3 cabines en werkt met Metallak
  • Schadenet Waterland en Marcova meubelspuiterij gebruikt de Nitroheat in 3 cabines en werken met Nitroheat
  • Autoschade AAS Bosman en Kalis Strijen gebruiken de Nitroheat in 1 droogcabine en werken met Dupont

Specialist in autoschadeherstel apparatuur

MSH equipment is specialist in autoschadeherstelapparatuur en biedt het breedste assortiment van Nederland. Met hun kennis en ervaring van de branche is het een veelgevraagde partner als het gaat om complexe installaties ten behoeve van autoschadeherstel. Mede hierdoor is MSH equipment veelal de eerste leverancier van nieuwe innovaties. Meer weten over MSH equipment of over de Nitroheat? Bel ons op 0228 56 11 00 of maak gebruik van ons contactformulier.

Contact

Adam Smithweg 1
1689 ZW ZWAAG

 

T: 0228-561100
E: info@msh-equipment.nl

Bel mij terug:

Assortiment

Prijzen zijn exclusief BTW Copyright 2021 - MSH Equipment