Reparatie PUR bumper voor Mercedes SLS AMG

Onlangs heeft MSH equipment de eigenaar van een Mercedes Benz SLS AMG enorm blij gemaakt. Nadat hij schade had gereden aan zijn bumper, bleek een nieuwe bumper niet op korte termijn leverbaar waardoor gekeken werd naar een passende reparatie oplossing.

PUR bumper

De bumper van de Mercedes Benz SLS AMG is gemaakt van het kunststof materiaal polyurethaan, oftewel PUR. Het voordeel van PUR is het lage gewicht, waardoor het veel gebruikt wordt bij hoogwaardige auto´s. Het nadeel van een dergelijke bumper is echter dat het snel scheurt en maar tegen een beperkte weerstand kan.

In tegenstelling tot andere (thermoplast) bumpers kunnen PUR bumpers niet gelast worden. Daarnaast kan bij een PUR bumper (een thermoharder) geen gebruik gemaakt worden van nietjes om de bumper te repareren.

Mixplast kunststof reparatiesysteem

Om de bumper te repareren is gebruik gemaakt van het Mixplast reparatiesysteem voor kunststof. Zodoende kon men een onzichtbare reparatie bewerkstelligen zonder dat de bumper zwakke plekken heeft.

Gebruikte producten:

MP 3653 (Rapid Patch)
MP 36891N Kunststof reparatielijm
Naar alle Mixplast producten

Bekijk de video over het gebruik van de MixPlast kunststofreparatie

Specialist in autoschadeherstelapparatuur

MSH equipment is specialist op het gebied van autoschadeherstelapparatuur. Wij bieden het breedste assortiment producten in onze webshop en hebben daarnaast een uitgebreide showroom van 200 m2 waar verschillende autoschadeherstelapparatuur getest en bekeken kan worden.
Bel ons op 0228-561100 of maak gebruik van ons contactformulier.

Contact

Adam Smithweg 1
1689 ZW ZWAAG

 

T: 0228-561100
E: info@msh-equipment.nl

Bel mij terug:

Assortiment

Prijzen zijn exclusief BTW Copyright 2021 - MSH Equipment