• Inloggen
  • 0 Items
    Uw bestellijst is leeg
Compleet in schadeherstelapparatuur

De Duster Downdraft bij Chips Away

Chips Away, de plaatselijk hersteller van lakbeschadigingen, aan de Jeverweg 1a in Groningen, heeft sinds kort een fantastisch apparaat in huis; de Duster Downdraft.

Nieuw bij Chips Away: de Duster 3000 Downdraft!

Chips Away, de plaatselijk hersteller van lakbeschadigingen, aan de Jeverweg 1a in Groningen, heeft sinds kort een fantastisch apparaat in huis, wat het rendement en de gezondheid van de medewerkers ten goede komt. Het gaat om een handig mobiel afzuigsysteem, de Duster 3000 Downdraft. Peter van Bolhuis, eigenaar van Chips Away, is zeer content met dit nieuwe apparaat, want het biedt vele voordelen. Autoplus PRO heeft een artikel gepubliceerd

Wat is het en hoe werkt het?
De Duster 3000 Downdraft is een mobiel afzuigsysteem voor stof en spuitnevel, speciaal ontwikkeld voor autoschadeherstelbedrijven. Een uniek filtersysteem reinigt de aangezogen lucht van schadelijke stof en overspraydeeltjes, toxic dampen, VOC's en andere voor de gezondheid schadelijke stoffen.
Juist de hele kleine stofdeeltjes, waar zo voor gewaarschuwd wordt dat het ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken, worden uit de lucht gehaald.
Er wordt tot 3 micron gefilterd. Een afzuigwand kan hele kleine stofdeeltjes die lichter zijn als lucht niet aanzuigen. De Duster 3000 kan door het unieke uitblaassysteem in combinatie met de aanzuiging aan 3 kanten wél deze deeltjes aanzuigen.
De aangezogen lucht wordt teruggeblazen de werkplaats in. Het grootste deel, 93% wordt recht boven de unit door een grote opening omhooggeblazen. De overige lucht gaat het plenum in. Hierin zitten kleine gaatjes die de lucht naar beneden drukt. Aan het einde zit een grote opening. De lucht die omhoog gaat creëert een luchtstroom in de vorm van een paddestoel. Kleine stofdeeltjes tot 3 micron worden naar de Duster toegedrukt. Door het plenum worden schuur- en spuitstof richting de Duster geduwd.

"De luchtkwaliteit in de werkplaats wordt er enorm door verbeterd", zo laat Peter van Bolhuis van Chips Away ons weten. "Smart en medium repair kan in de werkplaats uitgevoerd worden wat het rendement en de gezondheid van onze medewerkers ten goede komt. Bovendien is het zeer tijdsbesparend, want er hoeven geen auto's verreden te worden, je kunt het apparaat er zo overheen zetten".

Duster 3000 Downdraft
Verrijdbare voorbewerkingsunit met een uniek filter en uitblaassysteem ontwikkeld om spuitnevel, schuurstof, ISO's, toxic dampen en VOC's op te zuigen, te filteren en schone lucht terug de werkplaats in te blazen. Ideaal voor spotrepair.

Voordelen:
• Gemakkelijk te verrijden
• Uniek filtersysteem
• Gering geluidsniveau, slechts 67 dB
• Creeert een gezonde werkomgeving
• Direct gebruiksklaar
• Tijdsbesparend

Kijk voor het originele artikel op de website van Autoplus PRO

 
Wilt u meer informatie over de Duster Downdraft 3000? Bel ons op 0228-561100 of maak gebruik van ons contactformulier.

         

 

 

Prijzen zijn exclusief btw
© Copyright 2020 - MSH Equipment